Vaj ulliri ekstra i virgjër për spërkatje dhe servirje
450 gr qiqra të konservuara të shpëlara dhe të kulluara
3 lugë lëng limoni
2 lugë tahini
½ lugë çaji kripë
3 kuba akulli
Majdanoz i freskët i grirë për servirje
Ngroheni furrën në 200 gradë.
Prisni rreth 1cm nga majat e kokës së hudhrave (mjaftueshëm për të ekspozuar majën e thelpinjve të hudhrës) dhe hiqni çdo shtresë të jashtme të lirshme lëvoreje.
Vendosni hudhrën me anën e prerë lart në letër alumini. Hidhni vaj në sipërfaqen e ekspozuar të hudhrës. Mbështillni anët lart dhe vendosni hudhrën e mbështjellë në një tavë.
Piqini në furrën e nxehur më parë derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten, rreth 40-45 minuta. Koha e pjekjes do të ndryshojë në varësi të madhësisë së hudhrës.
Lëreni mënjanë të ftohet, më pas shtrydhni hudhrën e butë nga thelpinjtë në procesorin e ushqimit.
Shtoni qiqrat e kulluara në procesorin e ushqimit së bashku me lëngun e limonit, tahinin, kripën dhe kubat e akullit. Përziejini për rreth 5 minuta derisa të bëhet një masë homogjene. Shijoni dhe rregulloni sipas nevojës duke shtuar më shumë lëng limoni ose kripë.
Hidhni humusin me lugë në një pjatë ose tas dhe shpërndajeni humusin me pjesën e pasme të një luge për të krijuar valë. Spërkateni me vaj ulliri, shtoni qiqra të plota për zbukurim dhe majdanoz të freskët. Shërbejeni me pite.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento