Vaj ulliri ekstra i virgjër për spërkatje dhe servirje
450 gr qiqra të konservuara të shpëlara dhe të kulluara
3 lugë lëng limoni
2 lugë tahini
½ lugë çaji kripë
3 kuba akulli
Majdanoz i freskët i grirë për servirje
Ngroheni furrën në 200 gradë.
Prisni rreth 1cm nga majat e kokës së hudhrave (mjaftueshëm për të ekspozuar majën e thelpinjve të hudhrës) dhe hiqni çdo shtresë të jashtme të lirshme lëvoreje.
Vendosni hudhrën me anën e prerë lart në letër alumini. Hidhni vaj në sipërfaqen e ekspozuar të hudhrës. Mbështillni anët lart dhe vendosni hudhrën e mbështjellë në një tavë.
Piqini në furrën e nxehur më parë derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten, rreth 40-45 minuta. Koha e pjekjes do të ndryshojë në varësi të madhësisë së hudhrës.
Lëreni mënjanë të ftohet, më pas shtrydhni hudhrën e butë nga thelpinjtë në procesorin e ushqimit.
Shtoni qiqrat e kulluara në procesorin e ushqimit së bashku me lëngun e limonit, tahinin, kripën dhe kubat e akullit. Përziejini për rreth 5 minuta derisa të bëhet një masë homogjene. Shijoni dhe rregulloni sipas nevojës duke shtuar më shumë lëng limoni ose kripë.
Hidhni humusin me lugë në një pjatë ose tas dhe shpërndajeni humusin me pjesën e pasme të një luge për të krijuar valë. Spërkateni me vaj ulliri, shtoni qiqra të plota për zbukurim dhe majdanoz të freskët. Shërbejeni me pite.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento