Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200 gradë.
Prisni rreth 1cm nga majat e kokës së hudhrave (mjaftueshëm për të ekspozuar majën e thelpinjve të hudhrës) dhe hiqni çdo shtresë të jashtme të lirshme lëvoreje.
Vendosni hudhrën me anën e prerë lart në letër alumini. Hidhni vaj në sipërfaqen e ekspozuar të hudhrës. Mbështillni anët lart dhe vendosni hudhrën e mbështjellë në një tavë.
Piqini në furrën e nxehur më parë derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten, rreth 40-45 minuta. Koha e pjekjes do të ndryshojë në varësi të madhësisë së hudhrës.
Lëreni mënjanë të ftohet, më pas shtrydhni hudhrën e butë nga thelpinjtë në procesorin e ushqimit.
Shtoni qiqrat e kulluara në procesorin e ushqimit së bashku me lëngun e limonit, tahinin, kripën dhe kubat e akullit. Përziejini për rreth 5 minuta derisa të bëhet një masë homogjene. Shijoni dhe rregulloni sipas nevojës duke shtuar më shumë lëng limoni ose kripë.
Hidhni humusin me lugë në një pjatë ose tas dhe shpërndajeni humusin me pjesën e pasme të një luge për të krijuar valë. Spërkateni me vaj ulliri, shtoni qiqra të plota për zbukurim dhe majdanoz të freskët. Shërbejeni me pite.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento