Humus fasulesh, një recetë vegjetariane me shumë shije
Pas humusit me qiqra e atij me speca, është koha të mësojmë si të përgatisim në shtëpi humusin me fasule: nuk ju duhet më shumë se gjysmë ore dhe përbërësit janë të thjeshtë:
2 kavanoza me fasule të zeza ose të kuqe sipas dëshirës
4 lugë salcë tahini
1 limon i shtrydhur
5 lugë gjelle vaj ulliri
½ lugë kafeje curry pluhur
Pak kripë
Hapni kavanozin me fasule të konservuara, kullojini dhe shpëlajini me ujë. Hidhini në një tenxhere përgjysmë me ujë dhe lërini të ziejnë derisa të thithin komplet ujin. Hidheni përbërjen në një frulator dhe frulojeni. Bashkojeni me përbërësit e tjerë dhe përziejeni.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment