Ngrohni furrën në 180 gradw dhe shtroni 2 tava pjekjeje me letër furre.
Në një tas të madh të një mikseri ose duke përdorur një mikser elektrik dore, kremojeni së bashku gjalpin e zbutur dhe sheqerin pluhur. Shtoni ujin e trëndafilit dhe rrihni derisa të tretet.
Shtoni miellin gradualisht dhe përdorni një lugë druri ose spatull gome për ta përzier derisa të kombinohen mirë. Ju mund të përdorni duart tuaja nwse brumi duket i thërrmuar. Ftoheni brumin në frigorifer për një orë.
Ndani brumin në topa me madhësi sa njw lugë gjelle. Bëni 20-24 topa.
Vendosni topat në tepsi të përgatitur, duke i renditur në mënyrë që të jenë rreth 2 centimetra larg njëri-tjetrit.
Përdorni gishtin e madh për të bërë një hapje në qendër të biskotës dhe shtoni rreth gjysmë luge çaji reçel brenda.
Piqni për 8-10 minuta ose derisa biskotat të jenë të forta, të zgjerohen pak dhe fundet të kenë marrë një ngjyrë të lehtë të artë.
Ftoheni në tepsi për 10 minuta, më pas kalojini në raftet e telit që të ftohen plotësisht.
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Komento