Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, gatuajeni pulën në 1 lugë gjelle gjalpë, 4-5 minuta nga secila anë. Hiqeni dhe mbajeni të ngrohtë.
Shtoni verën në tigan; gatuajeni mbi nxehtësi mesatare-të ulët, duke e trazuar për të liruar copat e skuqura nga tigani.
Shtoni kremin dhe lëreni të ziejë. Uleni e nxehtësinë; gatuajeni dhe përzieni derisa të trashet pak. Përzieni rozmarinë dhe 3 lugë gjelle gjalpë të mbetur. Shërbejeni salcën me pulë.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento