Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, gatuajeni pulën në 1 lugë gjelle gjalpë, 4-5 minuta nga secila anë. Hiqeni dhe mbajeni të ngrohtë.
Shtoni verën në tigan; gatuajeni mbi nxehtësi mesatare-të ulët, duke e trazuar për të liruar copat e skuqura nga tigani.
Shtoni kremin dhe lëreni të ziejë. Uleni e nxehtësinë; gatuajeni dhe përzieni derisa të trashet pak. Përzieni rozmarinë dhe 3 lugë gjelle gjalpë të mbetur. Shërbejeni salcën me pulë.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento