Sugjerojmë:

Gjoks pule në furrë me pjeshkë dhe mustardë

4 kofsha pule, ose gjoks pule
1 gotë me reçel pjeshke
2 lugë gjelle salcë soje
1 lugë gjelle mustardë dijon
1 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë
Piper
Trumëz
Fletëza chili

1. I japim një valë mishit te pulës dhe e derdhim ujin.
2. E vendosim në tavë dhe e kriposim dhe piperosim. Shtojmë dhe pak trumëz dhe vaj ulliri.
3. Pëgatisim salcën duke bashkuar reçelin e pjeshkës, mustardën dhe sojën.
4. E hedhim salcën mbi pulë. Shtojmë disa feta pjeshkë, pak chili dhe e fusim në furrë.
5. E pjekim për 35-40 minuta në temperaturë 200⁰C , deri sa salca të jetë trashur.
P.s pas 20 minutave e hapim pak furrën dhe me lugë shtojmë nga lëngu i tavës sipër pulës. Kjo do të bëj që pula të ruaj butësinë.

Receta nga Arjonela Qypi

Lini një koment