Në një tenxhere të madhe kaurdisim qepën dhe hudhrën në vaj ulliri për 5 minuta derisa të zbuten dhe të marrin ngjyrë të artë.
Hidhni shiritat e viçit, specin, domatet dhe rozmarinën dhe më pas lërini të vlojnë. Ziejini për 15 minuta derisa mishi të jetë gatuar, duke shtuar pak ujë të vluar nëse është e nevojshme.
I shtojmë ullinjtë dhe e shërbejmë me pure ose polentë.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento