Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Përgatisim mbushjen: heqim lëkurën e salsiçeve dhe i grijmë me dorë në thërrime të vogla.
Lagim me qumësht fetat e bukës.
Në një tas hedhim mishrat e grirë dhe salsiçet.
I përziejmë mirë me dorë duke shtuar vezët dhe djathin Parmigiano.
Grijmë imët gjethet e majdanozit, sherbelës dhe qepën, i shtojmë te përzierja që kemi te tasi.
Shtojmë tani dhe bukën e lagur duke e shtrydhur me dorë qumështin e tepërt.
E rregullojmë për kripë, piper dhe vegeta.
E lyejmë nga brenda gjelin me pak gjalpë dhe më pas e mbushim, lidhim këmbët dhe nëse keni mundësi, qepeni te barku që të mos dalë mbushja (mjafton një gjilpërë e trashë dhe fije për kuzhinë) në rast të kundërt vini shkopinj shishqebapi. Që këmbët të mos i digjen, e mbështjellim me letër alumini.
E vëmë tani gjelin në një tavë ku ai të qëndrojë shtrënguar. E lyejmë mirë me gjalpë të tretur gjithë sipërfaqen e tij. E kriposim dhe e fusim në furrë të ngrohur më pare me 200° duke shtuar pak lëng te tava.
Duhet të piqet për 3 orë afërsisht. Në 30 minutat e para e mbajmë temperature 200°, sa të krijojë ngjyrë në sipërfaqe dhe më pas e ulim temperaturën në 180° për të vazhduar pjekjen e tij.
Herë pas here e lagim me verë të bardhë ose lëng zarzavatesh që të mos thahet. Nëse është nevoja, mbulojeni me letër alumini nga fundi i kohës së pjekjes së tij që të mos digjet në sipërfaqe. E shërbejmë me patate të vogla të pjekura ose sipas dëshirës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment