Nga https://www.neps.al
">admin21 Prill, 2019 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Gjalpë bajamesh i përgatitur në shtëpi. Mjafton vetëm një mikser
Nuk ka efektet anësore të gjalpit të zakonshëm me prejardhje shtazore. Është i pasur me vitaminë B2 dhe kripëra minerale. Veç të tjerash, është një ‘banjë mirqenieje’, duke marrë parasysh cilësitë e bajameve, sidomos nëse janë biologjike.
Pasi ta keni përgatitur, shoqërojeni gjalpin e përgatitur me bukë ose bukë të thekur ose mund ta përdorni për përgatitjen e ëmbëlsirave, biskotave e rizotove.
2 gota bajame
Pak kripë
Si përatitet?
Parangrohni furrën në 200 gradë. Piqni bajamet për 10 minuta, hiqini nga furra dhe lërini të ftohen për disa minuta.
Vendosini në një robot kuzhine, hidhuni kripë dhe punojini 15 minuta, derisa të përftoni një përbërje homogjene dhe kremoze. Nëse gjatë punimit bajamet ngjiten në muret e robotit të kuzhinës, largojini me lugë dhe shtojini tek gjalpi.
Transfrojeni gjalpin në një vazo me mbyllje hermetike: mund ta ruani në temperaurën e ambientit për një javë.
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
3 Mars, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 4 minuta
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment