Coq au Vin (Pulë në Verë të Kuqe)
Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet...
Sugjerojmë:
HAPI 1
Ngrohni furrën në shkallë të lartë.
Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më pas shtoni aspsragun në minutën e fundit. Kullojini bashkë.
HAPI 2
Ndërkohë ngrohim vajin në një tigan dhe shtojmë qepën. Gatuajeni për rreth 8 minuta derisa të zbutet.
HAPI 3
Përziejini vezët me gjysmën e djathit në një enë. Hidhini sipër qepën, më pas shpërndajeni përzierjen mbi asparagun dhe patatet.
Mbusheni me djathin e mbetur dhe vendoseni në furrë për 5 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të gatuhet. Pritini në copa dhe shërbejeni.
Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet...
Në një tas të madh, vendosim sallatën e përzier, avokadon e prerë në feta dhe salmonin e tymosur. Shtojmë lëngun e limonit, vajin e ullirit, kripë dhe piper sipas shijes. E përziejmë lehtë për të ruajtur strukturën e përbërësve....
Skuqim spinaqin dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa spinaqi të zbutet. E heqim nga zjarri dhe e përziejmë me ricottën dhe djathin parmixhan, duke shtuar kripë dhe piper sipas shijes. Vendosim një lugë nga kjo...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento