Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më pas shtoni aspsragun në minutën e fundit. Kullojini bashkë.
HAPI 2 Ndërkohë ngrohim vajin në një tigan dhe shtojmë qepën. Gatuajeni për rreth 8 minuta derisa të zbutet.
HAPI 3 Përziejini vezët me gjysmën e djathit në një enë. Hidhini sipër qepën, më pas shpërndajeni përzierjen mbi asparagun dhe patatet.
Mbusheni me djathin e mbetur dhe vendoseni në furrë për 5 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të gatuhet. Pritini në copa dhe shërbejeni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento