Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
HAPI 1
Ngrohni furrën në shkallë të lartë.
Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më pas shtoni aspsragun në minutën e fundit. Kullojini bashkë.
HAPI 2
Ndërkohë ngrohim vajin në një tigan dhe shtojmë qepën. Gatuajeni për rreth 8 minuta derisa të zbutet.
HAPI 3
Përziejini vezët me gjysmën e djathit në një enë. Hidhini sipër qepën, më pas shpërndajeni përzierjen mbi asparagun dhe patatet.
Mbusheni me djathin e mbetur dhe vendoseni në furrë për 5 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të gatuhet. Pritini në copa dhe shërbejeni.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento