E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare, ngrohni vajin. E rregullojmë pulën nga të dyja anët me kripë dhe piper, më pas e shtojmë në tigan dhe e kaurdisim derisa të marrë ngjyrë të artë, 5 minuta për anë. Hiqeni nga tigani dhe lërini mënjanë në një pjatë.
Në të njëjtën tigan shtoni gjalpin dhe shkrijeni, më pas shtoni qepën, karotën, selinon dhe kërpudhat dhe gatuajini derisa të zbuten për 5 minuta. Shtoni miellin dhe gatuajeni për 1 minutë. Hidhni verën dhe me një spatul kruani tiganin që të shkëputen grimcat e ngjitura. Lëreni derisa vera të pakësohet deri në gjysmë, rreth 7 minuta.
Shtoni lëngun dhe panën dhe i spërkatni me majdanoz, trumzë dhe kripë e piper. Shtoni pulën përsëri në tigan dhe lëreni derisa pula të jetë gatuar dhe salca të trashet, 15 minuta.
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento