Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
I bëjmë mishit një prerje të thellë në formë xhepi.
I vëmë të zbuteN në verë për gjysmë ore frutat e thata, pastaj i kullojmë dhe mbushim me to xhepin e mishit dhe e qepim me pe të bardhë.
Presim hollë një thelpi hudhër, shpojmë sipërfaqen e mishit me thikë dhe fusim copat e hudhrës.
Vëmë mishin e derrit në një tavë, shkrijmë një lugë mjaltë në verënn, që përdorëm për të zbutur frutat e thata dhe e hedhim mbi mishin.
Pastaj hedhim kripë dhe piper të zi dhe pak gjalpë.
E pjekim në furrë për gati 50 minuta, duke e lagur herë pas herë me lëngun e vet, që të mos digjet dhe e mbulojmë me një copë letër alumini.
Para se ta servirim, heqim perin me të cilin qepëm xhepin dhe mishin e vëmë në tryezë të prerë në feta të njomura me lëngun e pjekjes.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment