Fasule të pjekura me spec djegës dhe qepë

Ingredientët

  • 4 gota fasule
  • Ujë
  • 3 lugë vaj
  • 1 qepë e madhe
  • 2 speca të kuq djeges
  • Kripë
  • Piper
  • Majdanoz i prerë hollë
  • Gjysëm gote vaj
  • 2 lugë spec i kuq

Udhëzimet

1

Vendosni fasulet në një tenxhere ose tigan dhe mbulojini me ujë.

2

Shtoni 3 lugë vaj, qepet dhe specat e kuq të thatë.

3

Gatuajini fasulet për 1 orë e gjysëm deri në 2 orë në zjarr të mesëm.

4

Ngrohni furrën në 200 gradë.

5

Kur fasulet të jenë bërë, në një tigan shtoni gjysmën e gotës së vajit dhe piperin e kuq në zjarr të mesëm.

6

Trazojeni deri sa të miskohet tamam dhe piperi i kuq të jetë kombinuar me vajin.

7

Shtojeni këtë në tenxheren me fasulet dhe trazojeni mirë.

8

Marinojeni me kripë dhe piper dhe lereni të vlojë për rreth 3 minuta.

9

Të gjitha fasulet hidhini në një tavë të thellë dhe shtoni ujë deri sa të mbulohen fasulet.

10

Vendosni qepë dhe specin e kuq për dekor.

11

Piqeni në furrë për 30 minuta.

12

Lereni të piqet 15 minuta dhe shtoni majdanozin.

Lini një koment