Lini qiqrat të zbuten për 12-24 orë në të paktën dyfishin e vëllimit të ujit. I kullojmë, më pas i vendosim në blender me qepën, hudhrën dhe korianderin e bluar dhe një spërkatje të mirë me kripë deti dhe piper.
Procesojeni, kruani poshtë anët, pastaj procesojeni përsëri derisa të keni një pastë kokrra të imëta.
Mblidhni topa me madhësinë e një luge gjelle dhe rrafshojini pak në mënyrë që të keni një formë ovale. Skuqini në rreth ½ deri në cm vaj.
Duhet të marrin rreth 3-4 minuta që të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante nga secila anë. I heqim dhe i lëmë të pushojnë në letër kuzhine.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento