Lini qiqrat të zbuten për 12-24 orë në të paktën dyfishin e vëllimit të ujit. I kullojmë, më pas i vendosim në blender me qepën, hudhrën dhe korianderin e bluar dhe një spërkatje të mirë me kripë deti dhe piper.
Procesojeni, kruani poshtë anët, pastaj procesojeni përsëri derisa të keni një pastë kokrra të imëta.
Mblidhni topa me madhësinë e një luge gjelle dhe rrafshojini pak në mënyrë që të keni një formë ovale. Skuqini në rreth ½ deri në cm vaj.
Duhet të marrin rreth 3-4 minuta që të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante nga secila anë. I heqim dhe i lëmë të pushojnë në letër kuzhine.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento