Lini qiqrat të zbuten për 12-24 orë në të paktën dyfishin e vëllimit të ujit. I kullojmë, më pas i vendosim në blender me qepën, hudhrën dhe korianderin e bluar dhe një spërkatje të mirë me kripë deti dhe piper.
Procesojeni, kruani poshtë anët, pastaj procesojeni përsëri derisa të keni një pastë kokrra të imëta.
Mblidhni topa me madhësinë e një luge gjelle dhe rrafshojini pak në mënyrë që të keni një formë ovale. Skuqini në rreth ½ deri në cm vaj.
Duhet të marrin rreth 3-4 minuta që të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante nga secila anë. I heqim dhe i lëmë të pushojnë në letër kuzhine.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento