Lini qiqrat të zbuten për 12-24 orë në të paktën dyfishin e vëllimit të ujit. I kullojmë, më pas i vendosim në blender me qepën, hudhrën dhe korianderin e bluar dhe një spërkatje të mirë me kripë deti dhe piper.
Procesojeni, kruani poshtë anët, pastaj procesojeni përsëri derisa të keni një pastë kokrra të imëta.
Mblidhni topa me madhësinë e një luge gjelle dhe rrafshojini pak në mënyrë që të keni një formë ovale. Skuqini në rreth ½ deri në cm vaj.
Duhet të marrin rreth 3-4 minuta që të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante nga secila anë. I heqim dhe i lëmë të pushojnë në letër kuzhine.
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
Komento