Arkiva e etiketave: spinaq

Spinaqi. Si duhet zier që të ruajë vlerat dhe...

Spinaqi është një prej perimeve që përdorim më tepër në kuzhinë. Por ndonjëherë gabojmë me gatimin e tij dhe i shkatërrojmë vlerat si vitaminat e hekurin. Sa dhe si duhet zier spinaqi? Lani mirë spinaqin dhe vendoseni në një...

Spinaq i skuqur me arrë moskat, mocarela dhe fara...

1.Pastroni spinaqin dhe priteni në copa mesatare. 2.Vendosni një tigan me pak gjalpë në zjarr. 3.Shtoni spinaqin, kripë, piper, arrë moskat dhe pak fara pishe. 4.Përziejini herë pas here për rreth 10 minuta.Hidheni në një pjatë për servirje. 5.Dekorojeni...

Këto pasta me spinaq dhe salcë tahini do t’ju...

1.Zieni makaronat me metodën e zakonshme me ujë e kripë. 2.Ndërkohë në një blender bashkoni të gjithë përbërësit e tjerë dhe i përzieni për disa sekonda derisa të krijoni një salcë kremoze. 3.Pasi keni kulluar makaronat, i shtoni sipër...

5 gjërat që duhet të bëni menjëherë kur sistemi...

5 gjërat që duhet të bëni menjëherë kur sistemi juaj tretës nuk funksionon mirë:  Pini ujë me limon Dehidratimi shkakton probleme me tretjen. Pini rreth 8 gota ujë në ditë. Ju do të përmirësoni procesin e tretjes dhe do...

Oriz me spinaq dhe mish pule

1.Në një tenxhere skuqni qepët e njoma dhe spinaqin me vaj ulliri. Kini kujdes ta lani sa më mirë spinaqin. 2.Më pas shtoni filetot e pulës të ndara në copa të vogla, në mënyrë që të skuqen sa më...

Sallatë e shëndetshme me spinaq dhe luleshtrydhe

1.Në një tas të madh hidhni së bashku spinaqin dhe luleshtrydhet. 2. Në një tas mesatar përzieni vajin, uthullën, sheqerin, specin dhe farat e susamit. 3. Hidhni sipër spinaqin dhe luleshtrydhet. Ruaj Recetën

Salcë me kos, spinaq dhe arra. S’do keni të...

1.Në një tenxhere shtoni spinaqin e larë dhe vendoseni në zjarr të ulët, pa shtuar ujë. 2.Mbulojeni me kapak që të zbutet, duke e përzierë herë pas here. 3.Pasi të ketë ulur volumin, rregullojeni me kripë. 4.Hiqeni nga zjarri...

Kombinim më special të salmonit me spinaq e gjeni...

1.Lajmë spinaqin dhe u heqim gjetheve pjesën e bishtit. 2.Skuqim salmonin dhe ndërkohë përgatisim salcën e kosit. 3.Vendosim në një enë salcën e kosit bashkë me kripën, piperin, vajin e ullirit dhe koprën e grirë hollë. I përziejmë përbërësit...