Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere shtoni spinaqin e larë dhe vendoseni në zjarr të ulët, pa shtuar ujë.
2.Mbulojeni me kapak që të zbutet, duke e përzierë herë pas here.
3.Pasi të ketë ulur volumin, rregullojeni me kripë.
4.Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet.
5.Në një tas hidhni kosin.
6.Rregullojeni me kripë, shtoni spinaqin, koprën, hudhrën, arrat dhe përziejeni mirë.
7.Shërbejeni nëpër pjata me pak vaj ulliri sipër dhe shijojeni duke e shoqëruar me vaktet tuaja!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment