Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: krepa

E preferuara e turistëve të huaj! Kreperia në zemër...

Nisi gjithçka si një eksperiment i vogël, për t’u ofruar klientëve përpos kafesë edhe një ushqim të shpejtë e të shëndetshëm. Por krepat që dikur do të ishin vetëm një test, sot janë kryefjala e “Crepe de Paris” pranë...

Receta për krepa të thjeshta

Vendosni 100 gr miell të thjeshtë, 2 vezë të mëdha, 300 ml qumësht, 1 lugë luledielli ose vaj vegjetal dhe pak kripë në një tas ose enë të madhe, më pas përziejini në një brumë të butë. Lëreni mënjanë...

Krepa të thjeshta

Vendosni 100 gr miell të thjeshtë, 2 vezë të mëdha, 300 ml qumësht, 1 lugë luledielli ose vaj vegjetal dhe pak kripë në një tas ose enë të madhe, më pas përziejeni në një brumë të butë. Lëreni mënjanë...

Krepa të shpejta, për një mëngjes të kripur ose...

Në një tas të madh, përzieni bashkë miellin dhe vezët.gradualisht shtoni qumështin dhe ujin, duke i trazuar që të krijohet një masë e njëtrajtshme. Shtoni kripën dhe gjalpin dhe rrihini. Në një tigan që nuk ngjit, të yndyrosur fare...

Krepa të karamelizuar me lëng molle

Si fillim përgatisni krepat. Në një tigan të madh, shtoni gjysmë lugë çaji gjalpë dhe 2 lugë çaji lëng molle. Lejoni që gjalpi të shkrihet. Shtoni një krep në tigan dhe gatuajeni përafërsisht 1 minutë derisa krepa të fillojë...

Krepa me mjaltë dhe arra, do t’i hani me...

1.Si fillim marrim vezët dhe i hedhim në një tas dhe sipër u shtojmë kripë.2.Fillojmë i rrahim vezët, ndërkohë shtojmë qumështin.3.Pasi i kemi rrahur mirë shtojmë vaj dhe miell dhe vazhdojmë i përziejmë deri sa krijohet një masë brumi.4.Marrim...

Krepa të kripur, me djathë dhe presh

1.Përgatitja e krepave:2.Në një tas hedhim me sitë miellin, kripën dhe qumështin.3.I përziejmë me rrahësin e vezëve me dorë deri sa të mos kemi kokrra te brumi.4.Shtojmë vezët, të cilat i kemi përzier më parë me pirun.5.I përziejmë derisa...

Krepa role me spinaq dhe djathë, përfektë për fundjavën...

1.Për krepat: Në një tas rrahim vezët me pak kripë, shtojmë qumështin dhe miellin dhe vazhdojmë t’i përziejmë derisa të përftojmë një përzierje homogjene. Më pas e lëmë të pushojë 30 minuta. 2.Ngrohim në temperaturë jo shumë të lartë,...