Arkiva e etiketave: djathe

Si t’i kthesh pastat dhe proshutën në pjatën ideale...

1.Në fillim zieni makaronat në ujë me kripë. Formën e tyre mund ta zgjidhni sipas dëshirës, por nuk rekomandohen spaghettit. 2.Prisni proshutën në copa të vogla dhe i skuqni me hudhra. 3.Në një enë rrihni vezët me panën. Më...

Kroketa bizelesh

1.Pasi bizelet e ngrira të kenë shkrirë, ziejini për 10 minuta në një tenxhere me ujë të vluar të kripur. Kullojini dhe kalojini në procesorin e ushqimeve derisa të krijoni një pure. 2.Vendoseni purenë e bizeleve në një enë...

Byrek me djathë dhe mjaltë nga kuzhina e Eneidës

Merrni 1/2 petë sfoliate, vendosni një copë djathë në mes, e mbyllni nga anët dhe e piqni në 200 gradë për 20 min.Shënim: (Para se ta piqni petën vendoseni pak minuta në ngrirje dhe direkt ëe furrën e parangrohur....

Binje franceze të kripura

Ideale për një aperitiv në shtëpi nën shoqërinë e miqve, binjet franceze janë shumë të thjeshta për t’u përgatitur dhe për t’u shijuar të thjeshta  apo me krem djathi. Përbërësit (për 40 binje) 75 gr djathë kaçkavall i grirë...

Copëza buke misri

Të shijshme dhe perfekte për t’u shijuar me djathra, sallam, kërpudha e domate, copëzat e bukës së misrit janë një antipastë e shijshme dhe jo vetëm. Le të shohim hap pas hapi si t’i përgatisim: 250 gr miell misri...