Arkiva e etiketave: djathe

Role buke të mbushura me proshutë dhe djathë, receta...

1.Merrni fetat e bukës dhe shtrijini pak me petëz. 2.Sipër çdo fete vendosni fetat e proshutës dhe të djathit. 3.Rrihni vezën me një pirun dhe shtoni qumështin. 4.Rrotullojini në vetvete fetat e bukës dhe kalojini fillimisht në bukën e...

Shufra djathi të zhytura në vaj ulliri dhe susam

1.Prisni djathin në shirita. 2.Kalojini shiritat e djathit në vajin e ullirit e më pas në susam deri sa të vishen plotësisht. 3.I kaloni në tigan me pak vaj ulliri për afërsisht nga 2 minuta nga të dyja anët....

Tortë djathi me bajame dhe boronica të sheqerosura

1.Si fillim, krijoni një shurup për të zhytur boronicat në mënyrë që të jenë ngjitëse në sipërfaqe dhe të sheqerosen kollaj kur t’i kaloni në sheqer. 2.Bashkoni ½ filxhan sheqeri me ½ filxhan uji në një tenxhere të vogël....

Kunguj të pjekur me vezë dhe djathë për shije...

1.Ngrohni furrën në 200 gradë. 2.Shtrojeni një fletë të madhe për pjekje me llak për gatim. 3.Ndani kungullin në copa të vogla dhe hidheni në një enë. 4.Më pas miksojeni kungullin e copëtuar me vezë, thërrime buke, djathë të...

Ravioli me djathë, domate dhe kërpudha

1.Raviolit zihen në ujë me kripë dhe pastaj kullohen nga lëngu i tepërt. 2.Brokoli coptohet dhe zihet në ujë me kripë. 3.Kërpudha dhe domatet e konservuara priten në kubikë, preshi grihet imët, ndersa mocarela,tomatinat dhe salcicet priten në rrathë....

Tre propozime për dietën tuaj 1 ditore. Niseni nga...

I gjithë trupi ynë, sidomos sistemi i tretjes përjeton stres të vazhdueshëm, prandaj është e domosdoshme që herë pas here t’i jepni një pushim. Nutricionistët rekomandojnë të marrit deri në 1500 kalori në ditë, dhe çdo 1 javë apo...

Konservojeni djathin me këtë mënyrë të thjeshtë dhe shija...

1.Djathin e presim në katrorë të vegjël. 2.Në një kavanoz hedhim djathin e prerë, rozmarinë, rigon dhe piper. 3.Më pas shtojmë vaj ulliri derisa te mbushet kavanozi dhe mbyllim me kapak hermetikisht. 4.Kjo mënyrë e konservimit të djathit ndihmon...

Fiksojeni! Djathi duhet ngrënë vetëm në këtë orë

Të hash një tost me djathë, para se të flesh me siguri të shijon shumë, po ky është absolutisht një veprim që duhet ta shmangni. Djathi me yndyrë dhe kripë është i vështirë për t’u tretur. Kjo do të...

Oriz me salçiçe dhe kërpudha

1.Skuqni qepën e grirë me një lugë vaj. Më pas gjysmën e saj hidheni në një tenxhere. Merrni salsiçet, hiquni lëkurën dhe shtypini me pirun. Shtojeni te qepa në tenxhere. 2.Shtoni më pas kërpudhat chiodini të pastruara e të...