Djathë në kushte shtëpie, kaq e thjeshtë!

2 litra qumësht
1 lugë gjelle maja djathi

1.Si fillim zieni qumështin dhe lëreni të ftohet pak.

2.Majën e djathit ia hidhni qumështit të vakët. E përzieni mirë dhe e lini të mbuluar të pushojë për 12 orë në temperaturë dhome.

3.Pastaj e kulloni nëpërmjet një nape sterile.

4.Nga kjo masë do të përfitoni afro 200 gr djathë dhe 1,5 litra hirrë djathi.

Lini një koment