Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Raviolit zihen në ujë me kripë dhe pastaj kullohen nga lëngu i tepërt.
2.Brokoli coptohet dhe zihet në ujë me kripë.
3.Kërpudha dhe domatet e konservuara priten në kubikë, preshi grihet imët, ndersa mocarela,tomatinat dhe salcicet priten në rrathë.
4.Në pak vaj kavardiset preshi,shtohen kërpudhat,domatet ,borziloku sipas shijes.
5.Të gjitha kavardisen avash – avash deri sa të zbuten kërpudhat.
6.Në mbushjen e përgatitur me salcice shtohen edhe brokoli dhe ravioli pastaj përzihen me tel kuzhine.
7.Në një tavë të lyer me vaj derdhim masën e pergatitur dhe e rrafshojmë.
8.Pjesa qendrore mbulohet me rrathë mocarela, përreth renditen tomatinat dhe tava futet në furrën e nxehtë në 200 gradë për tu pjekur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment