Paella me fruta deti
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin...
Sugjerojmë:
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë.
Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në trajtë pureje. Pasi të ketë zier, e lëmë të ftohet.
Pasi të ftohet, e përziejmë mirë me gjithë përbërësit e tjerë të mbushjes.
Nxjerrim brumin nga frigoriferi, hapim petën dhe sipër shtojmë mbushjen.
E vendosim në furrë të parangrohur dhe e pjekim për 50 minuta në teperaturë 200 gradë Celsius.
Ëmbëlsira është gati! Ju bëftë mirë!
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin...
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento