Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
E nxehim paraprakisht furrën në 175 gradë.
E lyejmë me yndyrë dhe miell tepsinë ku do e pjekim.
Në një tas të madh, bashkojmë gjalpin dhe sheqerin në një masë kremoze.
Rrahim brenda vezët, pastaj e përziejmë me gjysmë luge çaji vanilje.
Kombinojmë miellin, kremin e tartarit dhe kakaon dhe i përziejmë mirë në rrahësen e vezëve.
I hedhim brenda arra.
Përhapim gjysmën e kësaj përzierjeje në fund të tepsisë që e kemi bërë gati për pjekje.
Bëjmë shtresën e mesit.
Në një tas mesatar, përziejmë bashkë kokosin, qumështin e kondensuar dhe një lugë gjelle vanilje.
Shtrojmë me kujdes një shtresë të hollë mbi shtresën e çokollatës në tepsi.
Sipër i hedhim çokollatën e mbetur dhe e përhapim mirë.
E pjekim për 45 deri në 50 minuta në furrën që është nxehur që më parë, derisa pjesa sipër të mos shkëlqejë.
E lemë të ftohet në tepsi përpara se ta presim në copa.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment