Ëmbëlsira të mbushura me copëza çokollate ose krem pastiçerie

Përbërësit për brumin:
500 gr miell i bardhë
150 ml qumësht
1 lugë kafeje sheqer (për majanë)
1 kub maja birre
75 gr sheqer
2 vezë
Kripë
80 gr gjalpë
Përbërësit për mbushjen:
Çokokrem ose krem pastiçerie

1.Shkrini gjalpin në banjëmari dhe lëreni të vaket.

2.Ndërkohë ngrohni qumështin derisa të arrijë një temperaturë mesatare.

3.Shkrini në të majanë e birrës së bashku me një lugë kafeje sheqer.

4.Përziejeni përbërjen derisa të merrni një masë kremoze dhe homogjene.

5.Vendoseni përzierjen në një enë dhe lëreni të vijë derisa të dyfishohet vëllimi.

6.Kur vëllimi të jetë dyfishuar, hapeni në formë pete me petëz derisa të formoni një drejtkëndësh.

7.Formoni 8 shirita dhe përhapni kremin në to.

8.Rrotullojini në vetvete dhe vendosini në një tavë ku keni shtruar letër furre.

9.Piqini në 180 gradë për 20 minuta.

10.Hiqini nga furra dhe spërkatini me sheqer pluhur.

Lini një koment