Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Kombinoni hurmat, arrat, 6 lugë kakao, 1 1/2 lugë vanilje, ujin dhe kripën në një procesor ushqimi.
Përpunoni derisa të jetë plotësisht i njëtrajtshëm. Përzierja mund të duket e thatë në fillim, por mos shtoni ujë shtesë. Lyeni pak me yndyrë një tavë pjekjeje katrore.
Transferoni brumin në tavë dhe shtypeni fort derisa brumi të shpërndahet në mënyrë të barabartë në tavë.
Në një tas të mesëm, kombinoni pjesën e mbetur të kakaos dhe vaniljes me shurupin e panjës/mjaltin dhe vajin.
Përziejini derisa të formohet një pastë (ky është kremi). Përhapeni në mënyrë të barabartë mbi brumë në tavën e pjekjes. Lërini broënies në frigorifer për të paktën 2 orë.
Mbetjet mund të qëndrojnë të mbuluara në temperaturën e dhomës për një ditë, ose deri në 2 javë në frigorifer.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento