Sugjerojmë:

Ëmbëlsira e ditës: Muffins me mjaltë dhe kanellë

1 majë luge kripë
300 gram miell
1 lugë çaji pluhur pjekës
½ lugë çaji me sodë buke
1 lugë çaji me kanellë
75 gram gjalpë të shkrirë
½ filxhan me sheqer kaf
125 ml qumësht
2 lugë gjelle mjaltë
1 lugë çaji me esencë vaniljeje
2 vezë
2 banane të shtypura

1.Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
2.Në një enë bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodën, kanellën, kripën dhe sheqerin. I përzieni mirë.
3.Në një enë tjetër kombinoni gjalpin e shkrirë, qumështin, mjaltin, vaniljen, vezët dhe bananet. I përzieni mirë derisa përbërësit të jenë homogjenizuar.
4.Tek mielli krijoni një hapsirë në mes dhe shtoni masën me vezë që sapo përgatitët.
5.E përzieni edhe njëherë masën dhe me ndihmën e një luge e vendosni në format specifike për muffins.
6.I fusni në furrë përreth 20 minuta.
7.Sapo të jenë gati i lini të ftohen për 5 minuta dhe më pas mund t’i shijoni!

Lini një koment