Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
2.Në një enë bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodën, kanellën, kripën dhe sheqerin. I përzieni mirë.
3.Në një enë tjetër kombinoni gjalpin e shkrirë, qumështin, mjaltin, vaniljen, vezët dhe bananet. I përzieni mirë derisa përbërësit të jenë homogjenizuar.
4.Tek mielli krijoni një hapsirë në mes dhe shtoni masën me vezë që sapo përgatitët.
5.E përzieni edhe njëherë masën dhe me ndihmën e një luge e vendosni në format specifike për muffins.
6.I fusni në furrë përreth 20 minuta.
7.Sapo të jenë gati i lini të ftohen për 5 minuta dhe më pas mund t’i shijoni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Peshku është shumë i rëndësishëm për dietën e vogëlushit tuaj sepse është i pasur me omega 3, një yndyrë që ndihmon në zhvillimin e trurit. Për këtë arsye është e rëndësishme të gjeni mënyrën më të mirë për t’ja...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment