Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën me hudhrën.
2.Më pas shtoni domatet dhe i përzieni mirë.
3.Shtoni mishin e pulës që e keni thërrmuar paraprakisht. Shtoni edhe lëngun e pulës apo të perimeve dhe e lini supën të marrë një valë për 10 minuta.
4.Pas 10 minutave e rregulloni shijen me kripë, piper, lëng limoni, farat e kuminit dhe avokadot e prera në copa të vogla.
5.Provojeni në shije për të parë nëse supa ka mjaftueshëm kripë.
6.Shërbejeni të ngrohtë dhe shijojeni!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment