1 kastravec të madh të qëruar dhe të prerë në feta
1 avokado e madhe në kubikë
1 / 2 filxhan ullinj jeshilë të prerë
Rreth 3-4 fileto salmon
Kripë e piper për shije
2 lugë vaj ulliri
1.Përzieni të gjithë përbërësit e veshjes në një tas, përzijini për 1 minutë derisa të arrihet një salcë pak e trashë. Vendoseni në frigorifer derisa të jetë gati për t’u përdorur.
2.Prisni sallatën në copa dhe copëtoni qepën. Qëroni dhe prisni kastravecat në kube.
3.Prisni avokadot në gjysmë për së gjati rreth farës. Hapni gjysmat dhe hiqni gropën. Pritini në kubikë të vegjël.
4.Vendosni të gjitha perimet e prera në një tas, përziejeni butësisht dhe lërini mënjanë.
5.Marinoni filetot e salmonit me kripë dhe piper të zi të bluar. Në një tigan të madh jo-ngjitës, ngrohni vajin në nxehtësi mesatare.
6.Vendosni filetot e salmonit në vajin e nxehtë, duke i shtypur lehtë me një shpatull në mënyrë që mishi të bie në kontakt me tiganin. Pritini për 4-5 minuta derisa të bëhen krokante dhe të marrin ngjyrë të artë. Rrokullisni filetot dhe gatuajini për 2-3 minuta më shumë.
7.Ndani në mënyrë të barabartë sallatën midis tasave tuaj të servirjes.
8.Vendosni në secilën tas fileto salmoni dhe shtoni ullinjtë. Lyejeni salmonin me salcën e përgatitur .
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento