1 kastravec të madh të qëruar dhe të prerë në feta
1 avokado e madhe në kubikë
1 / 2 filxhan ullinj jeshilë të prerë
Rreth 3-4 fileto salmon
Kripë e piper për shije
2 lugë vaj ulliri
1.Përzieni të gjithë përbërësit e veshjes në një tas, përzijini për 1 minutë derisa të arrihet një salcë pak e trashë. Vendoseni në frigorifer derisa të jetë gati për t’u përdorur.
2.Prisni sallatën në copa dhe copëtoni qepën. Qëroni dhe prisni kastravecat në kube.
3.Prisni avokadot në gjysmë për së gjati rreth farës. Hapni gjysmat dhe hiqni gropën. Pritini në kubikë të vegjël.
4.Vendosni të gjitha perimet e prera në një tas, përziejeni butësisht dhe lërini mënjanë.
5.Marinoni filetot e salmonit me kripë dhe piper të zi të bluar. Në një tigan të madh jo-ngjitës, ngrohni vajin në nxehtësi mesatare.
6.Vendosni filetot e salmonit në vajin e nxehtë, duke i shtypur lehtë me një shpatull në mënyrë që mishi të bie në kontakt me tiganin. Pritini për 4-5 minuta derisa të bëhen krokante dhe të marrin ngjyrë të artë. Rrokullisni filetot dhe gatuajini për 2-3 minuta më shumë.
7.Ndani në mënyrë të barabartë sallatën midis tasave tuaj të servirjes.
8.Vendosni në secilën tas fileto salmoni dhe shtoni ullinjtë. Lyejeni salmonin me salcën e përgatitur .
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento