1 kastravec të madh të qëruar dhe të prerë në feta
1 avokado e madhe në kubikë
1 / 2 filxhan ullinj jeshilë të prerë
Rreth 3-4 fileto salmon
Kripë e piper për shije
2 lugë vaj ulliri
1.Përzieni të gjithë përbërësit e veshjes në një tas, përzijini për 1 minutë derisa të arrihet një salcë pak e trashë. Vendoseni në frigorifer derisa të jetë gati për t’u përdorur.
2.Prisni sallatën në copa dhe copëtoni qepën. Qëroni dhe prisni kastravecat në kube.
3.Prisni avokadot në gjysmë për së gjati rreth farës. Hapni gjysmat dhe hiqni gropën. Pritini në kubikë të vegjël.
4.Vendosni të gjitha perimet e prera në një tas, përziejeni butësisht dhe lërini mënjanë.
5.Marinoni filetot e salmonit me kripë dhe piper të zi të bluar. Në një tigan të madh jo-ngjitës, ngrohni vajin në nxehtësi mesatare.
6.Vendosni filetot e salmonit në vajin e nxehtë, duke i shtypur lehtë me një shpatull në mënyrë që mishi të bie në kontakt me tiganin. Pritini për 4-5 minuta derisa të bëhen krokante dhe të marrin ngjyrë të artë. Rrokullisni filetot dhe gatuajini për 2-3 minuta më shumë.
7.Ndani në mënyrë të barabartë sallatën midis tasave tuaj të servirjes.
8.Vendosni në secilën tas fileto salmoni dhe shtoni ullinjtë. Lyejeni salmonin me salcën e përgatitur .
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento