Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Si fillim përgatisni vinaigretë:
2.Në një kavanoz hidhni vajin, lëngun e limonit ose uthullën, qepët e njoma, erëzat dhe mustardën. Mbulojeni me kapak dhe tundeni derisa të përzihet mirë. Shtoni kripë dhe piper për shije.
3.Shtoni disa feta qepë në vinaigretën.
4.Gatuajini patatet, pritini dhe visheni me vinaigretë:
5.Vendosni patatet në një tenxhere të madhe dhe mbulojini me ujë. Shtoni 1 lugë gjelle kripë. Gatuajini për 10 – 12 minuta apo më shumë, derisa patatet të zbuten.
6.Ndërsa patatet janë akoma të ngrohta, pritini në gjysma ose çerek, në varësi të madhësisë së patateve.
7.Vendosini në një enë dhe vishini me rreth 1/4 filxhan vinaigretë.
8.Zieni bishtajat në ujë të kripur:
9.Gatuajeni derisa të zbuten, por deri sa të ruajnë edhe pak fortësi në kafshim rreth 3-5 minuta.
10.Kullojeni ose shpëlajini me ujë të ftohtë.
11.Vendosni gjethet e sallatës jeshile në një pjatë për servirje.
12.Prisni tonin në feta të trasha dhe vendoseni në qendër të pjatës.
13.Shtoni domatet dhe qepët rreth tonit.
14.Renditni patatet dhe fasulet anash pjatës.
15.Vendosni vezët dhe bishtajat gjithashtu në pjatë dhe sipër të gjithave hidhni vineigretën.
16.Shërbejeni menjëherë. Duhet të shërbehet paksa e ngrohtë ose në temperaturë dhome.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment