Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
1.Si fillim përgatisni vinaigretë:
2.Në një kavanoz hidhni vajin, lëngun e limonit ose uthullën, qepët e njoma, erëzat dhe mustardën. Mbulojeni me kapak dhe tundeni derisa të përzihet mirë. Shtoni kripë dhe piper për shije.
3.Shtoni disa feta qepë në vinaigretën.
4.Gatuajini patatet, pritini dhe visheni me vinaigretë:
5.Vendosni patatet në një tenxhere të madhe dhe mbulojini me ujë. Shtoni 1 lugë gjelle kripë. Gatuajini për 10 – 12 minuta apo më shumë, derisa patatet të zbuten.
6.Ndërsa patatet janë akoma të ngrohta, pritini në gjysma ose çerek, në varësi të madhësisë së patateve.
7.Vendosini në një enë dhe vishini me rreth 1/4 filxhan vinaigretë.
8.Zieni bishtajat në ujë të kripur:
9.Gatuajeni derisa të zbuten, por deri sa të ruajnë edhe pak fortësi në kafshim rreth 3-5 minuta.
10.Kullojeni ose shpëlajini me ujë të ftohtë.
11.Vendosni gjethet e sallatës jeshile në një pjatë për servirje.
12.Prisni tonin në feta të trasha dhe vendoseni në qendër të pjatës.
13.Shtoni domatet dhe qepët rreth tonit.
14.Renditni patatet dhe fasulet anash pjatës.
15.Vendosni vezët dhe bishtajat gjithashtu në pjatë dhe sipër të gjithave hidhni vineigretën.
16.Shërbejeni menjëherë. Duhet të shërbehet paksa e ngrohtë ose në temperaturë dhome.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment