Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Si fillim përgatisni vinaigretë:
2.Në një kavanoz hidhni vajin, lëngun e limonit ose uthullën, qepët e njoma, erëzat dhe mustardën. Mbulojeni me kapak dhe tundeni derisa të përzihet mirë. Shtoni kripë dhe piper për shije.
3.Shtoni disa feta qepë në vinaigretën.
4.Gatuajini patatet, pritini dhe visheni me vinaigretë:
5.Vendosni patatet në një tenxhere të madhe dhe mbulojini me ujë. Shtoni 1 lugë gjelle kripë. Gatuajini për 10 – 12 minuta apo më shumë, derisa patatet të zbuten.
6.Ndërsa patatet janë akoma të ngrohta, pritini në gjysma ose çerek, në varësi të madhësisë së patateve.
7.Vendosini në një enë dhe vishini me rreth 1/4 filxhan vinaigretë.
8.Zieni bishtajat në ujë të kripur:
9.Gatuajeni derisa të zbuten, por deri sa të ruajnë edhe pak fortësi në kafshim rreth 3-5 minuta.
10.Kullojeni ose shpëlajini me ujë të ftohtë.
11.Vendosni gjethet e sallatës jeshile në një pjatë për servirje.
12.Prisni tonin në feta të trasha dhe vendoseni në qendër të pjatës.
13.Shtoni domatet dhe qepët rreth tonit.
14.Renditni patatet dhe fasulet anash pjatës.
15.Vendosni vezët dhe bishtajat gjithashtu në pjatë dhe sipër të gjithave hidhni vineigretën.
16.Shërbejeni menjëherë. Duhet të shërbehet paksa e ngrohtë ose në temperaturë dhome.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment