Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lani bamjet, i hiqni bishtat dhe i vendosni në një tepsi.
I shtoni dy lugë gjelle vaj ulliri, i përzieni dhe i fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë.
Ndërkohë një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën, hudhrat dhe thelat e mishit.
Pas 10 minutash shtoni specat e prera në copa të vogla, domatet pa lëkurë dhe dhe një gotë ujë. I përzieni edhe i lini në zjarr për disa minuta.
Tani nxirrni bamjet nga furra dhe i shtoni mbushjen që përgatitët. Shtoni pak kripë, piper dhe 1-2 gota ujë të vakët.
I fusni edhe njëherë në furrë për 20 minuta të tjera. Tava është gati, shërbejeni të ngrohtë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment