Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 180 gradë dhe spërkatni mirë me llak pjekje 2 tavat për donuts.
2.Në një enë të madhe, hidhni miellin, sheqerin, pluhurin pjekës, kanellën, arrëmyshkun dhe kripën.
3.Në një tas të vogël, tundni së bashku vezën, qumështin, gjalpin e shkrirë dhe vaniljen.
4.Hidhni përzierjen e lagur në përbërësit e thatë derisa të kombinohen.
5.Hidheni brumin në tavat e pjekjes, duke e mbushur secilën.
6.Piqini për 17 minuta, derisa një kruajtëse dhëmbësh të dalë e pastër.
7.Lëreni të ftohet për 5 minuta, pastaj hiqini donuts nga tava.
8.Për pjesën e sipërme, shkrini 8 lugë gjalpë në një tigan dhe kombinoni sheqerin dhe kanellën në një tas të vogël.
9.Zhysni çdo donut në fillim në gjalpë dhe pastaj në sheqer kanelle, ose në njërën anë ose në të dy anët.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment