Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP.
Pasi na përgëzoi për idenë e bukur, ajo na tregoi ushqimet e saj të preferuara, ndërsa ne sot vendosëm t’ju tregojmë recetën e Rizotos me kërpudha dhe tartuf.
Le t’ia nisim:
Pastroni kërpudhat dhe copëtojini. Copëtoni gjithashtu edhe tartufin.
Mbivendosni qepën në 25 gr gjalpë. Shtoni kërpudhat dhe lëreni për 2 minuta.
Shtoni orizin, kripën dhe përziejini për 2 minuta. Hidhni lëngun e tartufit përzieni derisa orizi të thithë lëngun. Kryeni këtë operacion derisa orizi të gatuhet.
Jashtë zjarrit shtoni djathin, tartufin dhe gjalpin e mbetur dhe përziejeni. Shtoni majdanoz të copëtuar dhe shërbejeni.
Ps: Vesa Luma ju sugjeron që këtë pjatë ta shoqëroni me verë të kuqe Cabernet Sauvignon! Mos harroni ta falënderoni pasi ta gatuani vetë recetën dhe na dërgoni me foto në inbox pjatat tuaja!
Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento