Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Nëse dëshironi të eksperimentoni me shijet pranverore në kuzhinë, kjo është receta e duhur sepse bashkon asparagët, bizelet, karotat, etj.
Vendosni ujin e pastave të ziejë. Lani dhe thani perimet. Pasi të keni hequr pjesën e drunjtë të asparagëve, qërojini me një qëruese ose një thikë dhe pritini majat në formë shiritash për së gjati.
Qëroni karotat dhe pritini në shirita të hollë për së gjati, ashtu si asparagët. Të njëjtën gjë bëni edhe me mashurkat. Pastaj qëroni bizelet nga bishtajat. Ndërkohë hidhni pastat në ujin që po vlon.
Vendosni në zjarr një tigan me pak dhe një thelpi hudhre të shtypur. Pas disa momentesh, hidhni asparagët dhe kaurdisini për 2 minuta në zjarr të lartë.
Më pas shtoni mashkurat dhe lërini për 3 minuta. Nëse perimet janë të thata, shtoni një garuzhde nga uji i zierjes së pastave dhe shtoni karotat në tigan.
Në fund shtoni bizelet. Shtoni kripë e piper dhe lërini për 6-7 minuta të marrin shije. Në këtë pikë, edhe pastat janë gati. Në një tas shtoni të verdhat e vezës bashkë me parmixhanon e grirë.
Përziejini mirë me një rrahëse. Hiqni hudhrën nga perimet, më pas kulloni pastat pa e hedhur ujin dhe shtojini tek perimet. Hidhuni kripë, më pas fikni zjarrin, shtoni të verdhat e vezëve me parmixhanon dhe tek ena ku ishin të verdhat shtoni pak nga uji i zierjes së pastave.
Shtojeni në tigan për të rregulluar densitetin e kremit dhe përzieni mirë gjithccka. Spërkatini edhe njëherë me piper dhe carbonara-t tuaja janë gati.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment