Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një recetë që do të surprizojë të ftuarit ose familjarët tuaj të mbledhur rreth tryezës.
Sitni miellin në formën e një vullkani dhe në qendër shtoni majanë e shkrirë në ujë të ngrohtë. Shtoni mjaltin dhe kripën dhe ujin dhe punojeni brumin derisa të përftoni një masë konsistente dhe elastike.
Hidheni masën në një tas të lyer me pak vaj, mbulojeni me një pecetë dhe lëreni të vijë derisa të dyfishojë volumin.
Prisni fiqtë në copa
Lërini fiqtë në verë të ëmbël të zbuten pak.
Prisni thelpinjtë e arrive përgjysmë. Vendoseni brumin mbi një sipërfaqe të spërkatur me miell dhe ndajeni në dy pjesë të barabarta. Pastaj hapini pjesët në formë drejtkëndëshi dhe mbi secilin prej tyre përhapni fiq të zbutur dhe arra.
Vendosini në krah të njëra tjetrës copat e brumit dhe nisni rrotulllimin si në figurë për t’i dhënë formë bukës. Vendoseni në një tepsi të shtruar me letër pjekjeje dhe lëreni të vijë edhe për 30 minuta e mbuluar me një leckë.
Pastaj piqeni bukën në një furrë të nxehur në 190 gradë përreth 50 minuta
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment