Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Një recetë që do të surprizojë të ftuarit ose familjarët tuaj të mbledhur rreth tryezës.
Sitni miellin në formën e një vullkani dhe në qendër shtoni majanë e shkrirë në ujë të ngrohtë. Shtoni mjaltin dhe kripën dhe ujin dhe punojeni brumin derisa të përftoni një masë konsistente dhe elastike.
Hidheni masën në një tas të lyer me pak vaj, mbulojeni me një pecetë dhe lëreni të vijë derisa të dyfishojë volumin.
Prisni fiqtë në copa
Lërini fiqtë në verë të ëmbël të zbuten pak.
Prisni thelpinjtë e arrive përgjysmë. Vendoseni brumin mbi një sipërfaqe të spërkatur me miell dhe ndajeni në dy pjesë të barabarta. Pastaj hapini pjesët në formë drejtkëndëshi dhe mbi secilin prej tyre përhapni fiq të zbutur dhe arra.
Vendosini në krah të njëra tjetrës copat e brumit dhe nisni rrotulllimin si në figurë për t’i dhënë formë bukës. Vendoseni në një tepsi të shtruar me letër pjekjeje dhe lëreni të vijë edhe për 30 minuta e mbuluar me një leckë.
Pastaj piqeni bukën në një furrë të nxehur në 190 gradë përreth 50 minuta
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment