Sugjerojmë:

Buka që duhet të provoni këtë mëngjes

5-6 feta bukë
400 ml qumësht
100 gr pançetë
4 qepë të njoma
1 lugë gjelle gjalpë
300 gr proshutë
4 kokrra vezë
Kripë dhe piper

1.Fillimisht presim bukën në kubikë të vegjël, e vendosim në një tas dhe shtojmë pak kripë. Më pas e zbusim me qumësht dhe e lëmë mënjanë.
2.Në një tigan skuqim pançetën. Shtojmë qepët e njoma ( vetëm pjesën e bardhë) të prera në unaza të holla. I kaurdisim së bashku me proshutën e prerë në kubikë dhe i trazojmë pasi kemi shtuar pak gjalpë.
3.Ndërkohë bishtat e qepëve i presim hollë dhe i shtojmë tek tasi me bukë.
4.Shtojmë 4 vezë të plota dhe i përziejmë mirë me dorë.
5.Shtojmë edhe qepët dhe proshutat e kaurdisura, trazojini mirë.
6.Më pas e shtrojmë në një tavë buke, e ngjeshim atë me ndihmën e një luge dhe pasi ta mbulojmë me letër alumini vendosim tavën në furrë në temperaturën 190-200ºC për 45-50 minuta. Ju bëftë mirë!

Lini një koment