Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Me ardhjen e pranverës dhe ngrohjen e motit, tentojmë shpesh të vishemi më hollë se ç’duhet duke u ekspozuar ndaj të ftohtit. Në këtë rast mund t’u besojmë në siguri të plotë supave që janë si një kurë për gripin, në veçanti ajo e pulës. E përgagitur me përbërës të thjeshtë dhe të shëndetshëm është një medikament natyral për të ftohtin dhe kollën. Përvec përbërësve të shijshëm, avulli i saj na ndihmon në zhbllokimin e rrugëve të frymëmarrjes duke na lehtësuar shumë.
Pastroni pulën, vendoseni në një tenxhere me ujë të ftohtë dhe lëreni në zjarr të ulët derisa të ziejë.
Shtoni qepët, pataten e ëmbël, repat e karotat. Ziejeni pë një orë e gjysmë dhe hera-herës largoni me lugë yndyrën që formohet në sipërfaqe.
Shtoni majdanozin dhe selinonë. Ziejeni edhe për 45 minuta.
Më pas hiqeni nga zjarri, shtojini kripë e piper dhe shijojeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment