Ngroheni furrën në 170C dhe piqini bajamet për 5-10 minuta derisa të marrin një ngjyrë të zbehtë të artë. Përzieni së bashku gjalpin, sheqerin, rumin dhe pak kripë, më pas shtoni miellin derisa brumi të bashkohet.
Pritini copa-copa bajamet dhe shtojini në brumë. Hapeni brumin me kujdes në një sipërfaqe të lyer mirë me miell në një trashësi 4-5 mm dhe prisni biskota të vogla me gjerësi afërsisht 3-4 cm.
Ngrijmë biskotat në një tepsi për 20 minuta që të forcohen.
Piqini biskotat në furrë për rreth 20 minuta deri sa të jenë forcuar pak – ato do të jenë akoma shumë të zbehta. Shtrojini në një raft teli dhe pluhurosni sheqer pluhur nga të dyja anët sa janë ende të ngrohta, duke pasur kujdes që të mos i thyeni ndërsa i ktheni.
Sheqeri pluhur do të shkrihet. Kur të jenë ftohur, i spërkasim jashtëzakonisht shumë me sheqer pluhur në mënyrë që të zbardhen plotësisht. Ruani në një enë hermetike deri në 2 ditë, ose ngrijini deri në 2 muaj.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento