Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Parangrohni furrën në 180 gradë dhe shtroni 2 tava me letër gatimi.
Në një tas të madh, duke përdorur një mikser dore, përpunoni gjalpin e zbutur dhe sheqerin pluhur. Shtoni ujin e trëndafilit dhe rrihni derisa të krijohet një masë e njëtrajtshme.
Shtoni miellin gradualisht dhe përdorni një lugë druri ose spatul silikonipër ta përzier derisa të kombinohen mirë. Ftoheni brumin në frigorifer për një orë.
Ndani brumin në topa me madhësi sa një lugë gjelle. Bëni 20-24 topa.
Vendosni topat në tavat e përgatitura, duke i renditur në mënyrë që të jenë rreth 2 centimetra larg njëri-tjetrit.
Përdorni gishtin e madh për të bërë një hapje në qendër të biskotës dhe shtoni rreth gjysmë luge çaji reçel brenda.
Piqni për 8-10 minuta ose derisa biskotat të jenë të forta, të zgjerohen pak dhe fundet të kenë marrë një ngjyrë të lehtë të artë.
Lërini të ftohen në tepsi për 10 minuta, më pas kalojini në raftet e telit që të ftohen plotësisht.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento