Parangrohni furrën në 180 gradë dhe shtroni 2 tava me letër gatimi.
Në një tas të madh, duke përdorur një mikser dore, përpunoni gjalpin e zbutur dhe sheqerin pluhur. Shtoni ujin e trëndafilit dhe rrihni derisa të krijohet një masë e njëtrajtshme.
Shtoni miellin gradualisht dhe përdorni një lugë druri ose spatul silikonipër ta përzier derisa të kombinohen mirë. Ftoheni brumin në frigorifer për një orë.
Ndani brumin në topa me madhësi sa një lugë gjelle. Bëni 20-24 topa.
Vendosni topat në tavat e përgatitura, duke i renditur në mënyrë që të jenë rreth 2 centimetra larg njëri-tjetrit.
Përdorni gishtin e madh për të bërë një hapje në qendër të biskotës dhe shtoni rreth gjysmë luge çaji reçel brenda.
Piqni për 8-10 minuta ose derisa biskotat të jenë të forta, të zgjerohen pak dhe fundet të kenë marrë një ngjyrë të lehtë të artë.
Lërini të ftohen në tepsi për 10 minuta, më pas kalojini në raftet e telit që të ftohen plotësisht.
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Komento