Si të bëjmë pispili me presh
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
1.Rrahim vezët me sheqer duke shtuar gjalpin e më pas fryrësin , kanellën dhe miellin.
2.Brumin e bëjmë pak më të fortë se brumin e kekut dhe shtojmë mollët e prera në kubikë të vegjël.
3.Me nje spatull i perziejmë mirë që të bashkohen me njëri – tjetrin.
4.Vishni tavën me letër kuzhine dhe hidhini biskotat në formën që dëshironi.
5.Piqini për 20 minuta në 170 gradë deri sa të marrin ngjyrë.
6.Mund t’i dekoroni me sheqer pluhur.
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Përgatitja: Përpara se të filloni bazën, vendosni hurmat arabe në një tas dhe hidhni mbi to ujë të vluar. Lërini mënjanë. Për bazën: -Vendosni letër pjekjeje në një tepsi -Prisni përafërsisht kikiritët, arrat shqeme – Shkrini gjalpin e kakaos...
HAPI 1Nxehni furrën në 200/180 gradë. Për të bërë brumin, sitni miellin në një tas të madh përzierës dhe shtoni gjalpin ose margarinën. Përziejini me gishta derisa masa të ngjajë me thërrimet e bukës. HAPI 2Shtoni rreth 3 lugë...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment