Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kokosi është frut i verës, prandaj pse të mos përfitojmë për të përgatitur një vakt të shijshëm për t’u shijuar në çdo moment të ditës? Duhen vetëm tre përbërës për të realizuar biskota të shijshme, gati në 8 minuta. Le të shohim së bashku si përgatiten:
Përbërësit:
120 gr pluhur kokosi
100 gr sheqer
2 të bardha vezësh
50 gr pluhur kokosi për mbështjelljen e jashtme
Përgatitja:
Në një tas ose robot kuzhine përzieni të tre përbërësit derisa të merrni një përbërje homogjene.
Me ndihmën e dy lugëve, ose një luge të posaçme sferike, formoni toptha dhe më pas kalojini në pluhurin e kokosit.
Ndizni furrën në 200 gradë dhe vendosni të piqen biskotat të cilat i keni vënë njëra pranë tjetrës në një tavë ku keni shtruar letër furri.
Si t’i bëni më të shijshme?
Mbulojini me çokollatë të shkrirë në banjëmari.
Në vend që t’i kaloni në pluhur kokosi mund t’i kaloni në kakao.
Në brendësi të tyre mund të vendosni nga një bajame pasi ta keni pjekur lehtë.
Mund t’i kaloni ato edhe në sheqer me ngjyra menjëherë pasi i keni hequr nga furra.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment