Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Kombinoni të gjithë përbërësit në një enë dhe i përzieni mirë.
2.Punojeni mirë masën derisa të bëhet kompakte.
3.Hapeni brumin si një petë e zakonshme (pak e trashë).
4.Në varësi të formave që keni, krijoni me to biskotat tuaja të preferuara.
5.I vendosni në një tavë njëra pas tjetrës ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
6.I fusni në furrë në temperaturë 150-160 gradë për gati 20 minuta.
7.Sapo të jenë gati, i nxirrni dhe i shtoni sipër sheqerin pluhur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment