Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Hedhim në mikser gjalpin bashkë me margarinën, sheqerin dhe vezët dhe fillojmë rrahjen e tyre.
Gjatë rrahjes shtojmë miellin në të cilin më parë kemi hedhur sodën dhe i kemi trazuar bashkë pak nga pak.
Nga fundi shtojmë vaniljen dhe arrat.
Vazhdojmë rrahjen deri sa të na bëhet një masë brumi elastik.
Pas këtij procesi marrim një tepsi të cilën më parë e kemi shtruar me letër kuzhine dhe fillojmë vendosim brumin e biskotave me rradhë duke i bërë në forma sipas dëshirës.
I vendosim pak larg nga njëra -tjetra sepse gjatë pjekjes do fryhen.
I futim t'i pjekim në temperaturën 180 gradë për 15 minuta.
Pas pjekjes i lemë të ftohen dhe u hedhim siper sheqer pluhur për servirje.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment