Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Hedhim në mikser gjalpin bashkë me margarinën, sheqerin dhe vezët dhe fillojmë rrahjen e tyre.
Gjatë rrahjes shtojmë miellin në të cilin më parë kemi hedhur sodën dhe i kemi trazuar bashkë pak nga pak.
Nga fundi shtojmë vaniljen dhe arrat.
Vazhdojmë rrahjen deri sa të na bëhet një masë brumi elastik.
Pas këtij procesi marrim një tepsi të cilën më parë e kemi shtruar me letër kuzhine dhe fillojmë vendosim brumin e biskotave me rradhë duke i bërë në forma sipas dëshirës.
I vendosim pak larg nga njëra -tjetra sepse gjatë pjekjes do fryhen.
I futim t'i pjekim në temperaturën 180 gradë për 15 minuta.
Pas pjekjes i lemë të ftohen dhe u hedhim siper sheqer pluhur për servirje.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment