Në një tas bëni bashkë gjalpin, gjalpin e kikirikut, sheqernat dhe trazojini derisa të jetë fromuar një masë. Rrihni në të vezët.
Në një tas tjetër sitni miellin, pluhurin pjekës, sodën e bukës dhe kripën. Përziejeni me miksin e gjalpit dhe lëreni brumin e formuar në frigorifer për 1 orë.
Ndajeni brumin në toptha me diametër rreth 2.5cm dhe vendosini në një tavë të shtruar me letër pjekjeje. Shtypeni ҫdo topth me pirun derisa të marrë formë të sheshtë. Vendoseni tavën në furrën e parangrohur në 190 gradë dhe piqini biskotat për rreth 10 minuta, derisa të nisin të bëhen kafe në sipërfaqe.
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Komento