Sugjerojmë:

Biskota klasike me gjalpë kikiriku

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
1 orë e 45 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
1 gotë gjalpë
1 gotë gjalpë kikiriku me kokrriza
1 gotë sheqer i bardhë
1 gotë sheqer kaf
2 vezë të mëdha
2 ½ gota miell shumëpërdorimësh
1 lugë ҫaji pluhur pjekës
1½ lugë ҫaji sodë buke
½ lugë ҫaji kripë

Në një tas bëni bashkë gjalpin, gjalpin e kikirikut, sheqernat dhe trazojini derisa të jetë fromuar një masë. Rrihni në të vezët.

Në një tas tjetër sitni miellin, pluhurin pjekës, sodën e bukës dhe kripën. Përziejeni me miksin e gjalpit dhe lëreni brumin e formuar në frigorifer për 1 orë.

Ndajeni brumin në toptha me diametër rreth 2.5cm dhe vendosini në një tavë të shtruar me letër pjekjeje. Shtypeni ҫdo topth me pirun derisa të marrë formë të sheshtë. Vendoseni tavën në furrën e parangrohur në 190 gradë dhe piqini biskotat për rreth 10 minuta, derisa të nisin të bëhen kafe në sipërfaqe.

Komento