Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180Cdhe shtroni dy dy tava me fletë të mëdha pjekjeje. Rrihni gjalpin dhe sheqernat së bashku në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike, ose në një mikser derisa të kombinohen.
Thyejeni vezën dhe rriheni përsëri. Përzieni vaniljen, miellin, sodën, copat e çokollatës dhe ¼ lugë kripë deti të imët.
Ndajeni përzierjen në 10 topa me madhësi të barabartë midis pëllëmbëve të duarve tuaja. Vendoseni në tavat e përgatitura dhe piqini për 10-12 minuta derisa skajet të marrin ngjyrë kafe të artë.
Lëreni të ftohet pak, më pas kalojini në një raft teli dhe lërini të ftohen plotësisht, ose konsumojini të ngrohta me akullore.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento