Ngroheni furrën në 180Cdhe shtroni dy dy tava me fletë të mëdha pjekjeje. Rrihni gjalpin dhe sheqernat së bashku në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike, ose në një mikser derisa të kombinohen.
Thyejeni vezën dhe rriheni përsëri. Përzieni vaniljen, miellin, sodën, copat e çokollatës dhe ¼ lugë kripë deti të imët.
Ndajeni përzierjen në 10 topa me madhësi të barabartë midis pëllëmbëve të duarve tuaja. Vendoseni në tavat e përgatitura dhe piqini për 10-12 minuta derisa skajet të marrin ngjyrë kafe të artë.
Lëreni të ftohet pak, më pas kalojini në një raft teli dhe lërini të ftohen plotësisht, ose konsumojini të ngrohta me akullore.
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë.Ruaj Recetën
Udhëzime: Vendos mishin e viçit të ziejë në ujë për 1-2 orë deri sa të jetë i butë. Shto karrotat, kungullin, selinon dhe barishtet. Lëri të ziejnë për 20-30 minuta deri sa perimet të zbuten. Shërbeje supën me pak...
Komento