Ngroheni furrën në 180Cdhe shtroni dy dy tava me fletë të mëdha pjekjeje. Rrihni gjalpin dhe sheqernat së bashku në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike, ose në një mikser derisa të kombinohen.
Thyejeni vezën dhe rriheni përsëri. Përzieni vaniljen, miellin, sodën, copat e çokollatës dhe ¼ lugë kripë deti të imët.
Ndajeni përzierjen në 10 topa me madhësi të barabartë midis pëllëmbëve të duarve tuaja. Vendoseni në tavat e përgatitura dhe piqini për 10-12 minuta derisa skajet të marrin ngjyrë kafe të artë.
Lëreni të ftohet pak, më pas kalojini në një raft teli dhe lërini të ftohen plotësisht, ose konsumojini të ngrohta me akullore.
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Komento