Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni skarën.
Marinojeni biftekun në mënyrë të barabartë me xhenxhefil, kripë dhe hudhër.
Vendoseni një tigan të lyer me vaj dhe lereni të skuqet për 6 minuta në secilën anë.
Lereni të pushojë 5 minuta.
Pritini biftekun diagonalisht në feta të holla.
Kombinoni majdanoz dhe 6 përbërësit e tjerë në një tas të vogël dhe përzijini me një rrahëse vezësh.
Kombinojeni sallatën dhe përbërësit e mbetur në një tas të madh.
Hidhni gjysmën e përzierjes mbi sallatë.
Vendi 1 1/2 filxhan përzierje me salcë në 4 pjata.
Hidhni mbi secilën 3 copa biftek.
Përgatisni ëmbëlsirën: Ngrohni 1/4 filxhan sheqer, 1/4 filxhan copë copëza menexhik dhe 1/4 filxhan ujë derisa sheqeri shkrihet.
Përzieni 4 gota luleshtrydhe të përgjysmuara dhe sherbejeni me biftekun.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment