Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni skarën.
Marinojeni biftekun në mënyrë të barabartë me xhenxhefil, kripë dhe hudhër.
Vendoseni një tigan të lyer me vaj dhe lereni të skuqet për 6 minuta në secilën anë.
Lereni të pushojë 5 minuta.
Pritini biftekun diagonalisht në feta të holla.
Kombinoni majdanoz dhe 6 përbërësit e tjerë në një tas të vogël dhe përzijini me një rrahëse vezësh.
Kombinojeni sallatën dhe përbërësit e mbetur në një tas të madh.
Hidhni gjysmën e përzierjes mbi sallatë.
Vendi 1 1/2 filxhan përzierje me salcë në 4 pjata.
Hidhni mbi secilën 3 copa biftek.
Përgatisni ëmbëlsirën: Ngrohni 1/4 filxhan sheqer, 1/4 filxhan copë copëza menexhik dhe 1/4 filxhan ujë derisa sheqeri shkrihet.
Përzieni 4 gota luleshtrydhe të përgjysmuara dhe sherbejeni me biftekun.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment