Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Ngrohni skarën.
2.Hidhni vaj ulliri, uthull, erëza, mjaltë, 3/4 lugë çaji kripë dhe piper në një tas.
3.Shtoni 2 lugë uthull molle në një tas të madh dhe lereni menjane.
4.Shtoni kastravec, domate, qepë të kuqe dhe ullinj në tasin me uthull molle.
5.Grilizoni misrin, duke u kthyer herë pas here, derisa të piqet rreth 8 minuta.
6.Ndërkohë, marinoni biftekun me kripë dhe piper.
7.Piqeni biftekn deri sa të marrë ngjyrë kafe nga të dyja anët.
8.Transferojeni në tasin me uthull molle dhe përzijeni.
9.Shërbejeni biftekun me sallatë dhe misër.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment