Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Përzjeni së bashku sheqerin, ¼ filxhan kripë, piperin kokërr dhe 2 gota ujë të ngrohtë derisa të treten në një tas të madh.
Shtoni bërxollat e derrit dhe mbulojini me përzierjen e përgatitur dhe ftohini për të paktën 30 minuta.
Nxehni 2 lugë vaj në tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepën dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper.
Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të marrin ngjyrë kafe, 8-10 minuta.
Shtoni uthull dhe përzijeni mirë.
Fshijeni tiganin dhe lërini mënjanë bërxollat.
Thajini bërxollat e derrit dhe nxehni një lugë gjelle vaj në ngrohje mesatare.
Ndërkohë zieni patatet 15 -18 minuta, duke shtuar lakrën gjatë 2 minutave të fundit të gatimit.
Thajini dhe kthejeni në tenxhere, duke shtuar gjalpë, qumësht, dhe ½ lugë çaji kripë dhe piper.
Shërbejini bërxollat me patate dhe qepët e skuqura.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment