Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Përzjeni së bashku sheqerin, ¼ filxhan kripë, piperin kokërr dhe 2 gota ujë të ngrohtë derisa të treten në një tas të madh.
Shtoni bërxollat e derrit dhe mbulojini me përzierjen e përgatitur dhe ftohini për të paktën 30 minuta.
Nxehni 2 lugë vaj në tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepën dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper.
Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të marrin ngjyrë kafe, 8-10 minuta.
Shtoni uthull dhe përzijeni mirë.
Fshijeni tiganin dhe lërini mënjanë bërxollat.
Thajini bërxollat e derrit dhe nxehni një lugë gjelle vaj në ngrohje mesatare.
Ndërkohë zieni patatet 15 -18 minuta, duke shtuar lakrën gjatë 2 minutave të fundit të gatimit.
Thajini dhe kthejeni në tenxhere, duke shtuar gjalpë, qumësht, dhe ½ lugë çaji kripë dhe piper.
Shërbejini bërxollat me patate dhe qepët e skuqura.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment