Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lani qershitë dhe hiqini bërthamat.
Hidhni në një enë sheqerin dhe ujin dhe vendosini qershitë në zjarr sapo uji të marrë valë. Lërini të ziejnë për 30 minuta, duke i hequr shkumën.
Hiqeni dhe lëreni të pushojë për 6 orë ose deri ditën tjetër.
Me kujdes heqim qershitë, kullojmë lëngun dhe e vendosim në zjarr derisa të trashet.
Hedhim qershitë, i lëmë 5 minuta në mënyrë që të mos ziejnë shumë dhe të qëndrojnë kokërr.
Hedhim gjithashtu limonin e shtrydhur.
Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento