Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Hidhni pjesën më të madhe të qumështit të kokosit në një tenxhere, duke rezervuar pak në një tas të vogël për më vonë. Shtoni sheqerin, kripën dhe shafranin e Indisë (për ngjyrën) në tigan.
Pritini pakon e vaniljes në gjysmë të gjatësisë dhe hidheni në tigan.
Ngroheni në një zjarr të ulët për 10 minuta derisa sheqeri të jetë shkrirë dhe përzierja të fillojë të avullojë.
Përziejeni miellin e misrit me qumështin e rezervuar të kokosit në një tas të vogël derisa të zbutet. Hidhni tek qumështi i nxehtë dhe vazhdimisht përzijeni edhe për 5-10 minuta të tjera derisa përzierja të trashet në një konsistencë të kremit të derdhur.
Kullojeni në një tas, mbulojeni dhe futeni në akull për të paktën 2 orë.
Hidhni përzierjen e ftohur në një prodhues të akullores dhe mbajeni për 20-30 minuta derisa të merrni një akullore të butë.
Shërbejeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento